Afslaga9heiloo.jouwweb.nl
Home » De cijfers » Wie betaalt de aansluiting

Wie betaalt de aansluiting

Als we de Gemeente mogen geloven op hun eigen website dan hebben we een prachtdeal gekregen! We krijgen niet alleen een afslag maar ook betalen we daar slechts 43% voor. Dat is minder dan Alkmaar. Hieronder de tekst van de Gemeente Website: 

21. Wie betaalt de aansluiting?

De provincie Noord-Holland heeft met de gemeenten Alkmaar, Castricum en Heiloo afgesproken wie welk deel van de kosten van de aansluiting op de A9 betaalt. De verdeling tussen Alkmaar, Heiloo en Castricum is respectievelijk 44%, 43% en 13%.

Nu is er een oud gezegde: "Lies, lies and statistics" met andere woorden ik vertel jou de getallen die ik jou wil vertellen. Dat is hier ook het geval:

Als we alleen naar de kosten van de afslag zoals afgesproken in NOFA kijken dan heeft de gemeente gelijk: Heiloo betaalt 42.5% van de afslag.  Nu is er een probleempje met deze bereking omdat er voor het gemak alle extra kosten buiten zijn gehouden zoals de aansluitwegen, etc.

  • De totale kosten van het project bedragen in 2013 bedragen: €47.441.584
  • Heiloo committeerd zich incl groenprojecten en ontsluitingswegen voor: €26.396.972
  • Voor de niet wiskunde knobbels onder ons: deel deze getallen door elkaar maal 100% geeft het aandeel van Heiloo in de kosten 56%!
  • Alkmaar betaalt €12.297.861 dus het aandeel van Alkmaar is slechts 26%!
  • Castricum betaalt €8.746.931 dus het aandeel van Castricum is slechts 18%!